استراليا را پايتخت سرطان پوست جهان ميدانند و متخصصان سراسر دنيا همواره تحقيقات انجام شده بر روي سرطان پوست در اين قاره آفتابگير را به چشم منبع معتبر علمي نگاه ميکنند. به تازگي تحقيقي از پژوهشگران استراليايي در مجله معتبر علمي نيو انگلند چاپ شد که تعجب و بعضا ترديد متخصصين را به همراه داشت.
بر اساس اين تحقيق که در سطح اعتباري بالايي ( فاز 3 ) انجام شده، مصرف مکمل ويتامين B3 ( نيکوتيناميد ) با کاهش بروز سرطانهاي پوستي غيرملانومايي همراه بوده است.
سرطانهاي پوستي غيرملانومايي ( مانند SCC و BCC ) شايعترين نوع سرطانهاي پوستي مرتبط با آفتاب هستند. اين نوع سرطانها که اغلب در مناطق آفتابگير بدن تظاهر ميکنند ميتوانند متعدد بوده و در صورت برداشت کامل جراحي، معمولا نياز به اقدامات تکميلي مانند شيمي درماني و پرتودرماني ندارند.
قبلا نقش محافظتي نيکوتيناميد در بروز ضايعات پيشبدخيم پوستي ناشي از اشعه ماورا بنفش خورشيد ( مانند کراتوز اکتينيک ) شناخته شده بود. اين مطالعه براي بررسي تاثير محافظتي ويتامين B3 در بروز سرطانهاي پوستي طراحي و اجرا شد.
در اين مطالعه که بر روي 386 فرد با سابقه حداقل 2 سرطان پوستي در 5 سال گذشته انجام شد، شرکت کنندگان در 2 گروه تصادفي روزانه 2 قرص حاوي دارونما يا 500 ميليگرم نيکوتيناميد دريافت کردند. شرکت کنندگان تا 18 ماه بهصورت هر 3 ماه يکبار توسط متخصص تحت بررسي از نظر بروز ضايعات پوستي جديد قرار گرفتند.
نتايج اين مطالعه که در شماره 22 اکتبر 2015 مجله نيوانگلند به چاپ رسيده است حاکي از کاهش 23 درصدي در بروز انواع سرطانهاي پوستي غيرملانومايي در گروه دريافتکننده
نيکوتيناميد نسبت به گروه دريافت کننده دارونما بوده است.
پژوهشگران اين مطالعه نتيجه گرفتهاند که استفاده از اين مکمل مفيد، ارزان قيمت و کم ضرر ميتواند در افرادي که سابقه سرطانهاي پوستي را دارند در کاهش عود و تکرار آن در ساير نقاط بدن پيشنهاد شود.
ويتامين B3 ( نيکوتيناميد ) در اغلب مواد غذايي از جمله غلات، خرما، شير، و گوشت موجود است. داروهاي مکمل نيز اغلب حاوي نيکوتيناميد هستند.
مطالب مرتبط:
متخصص و مرکز درمان سرطان در مشهد
شيميدرماني و راديوتراپي، تفکيک يا ادغام؟