مطالعات جديد نشان مي دهد که مصرف سويا نه تنها در مبتلايان به سرطان پستان مضر نيستند، بلکه مي توانند مفيد نيز باشند.
همواره تصور بر اين بود که ايزوفلاون ( نوعي استروژن گياهي ) که به فراواني در سويا يافت مي شود مي تواند باعث تحريک رشد سلولهاي پستان سرطاني حساس به هورمون شود و لذا براي مبتلايان به سرطان پستان حساس به هورمون ممنوع هستند.
بعلاوه در بيماران تحت درمان با تاموکسيفن تصور بر اين بود که ايزوفلاون با چسبيدن و فعال کردن گيرنده هورموني سلولهاي پستان، در اثرگذاري تاموکسيفن اختلال ايجاد مي کند.
براي بررسي اين موضوعات، مطالعه اي بر روي رژيم غذايي 6235 زن امريکا و استراليايي در 5 سال نزديک ابتلايشان به سرطان پستان انجام شد. در جمع بندي نتايج مشخص شد مرگ و مير در زناني که بيشترين ميزان مصرف روزانه ايزوفلاون ( بيش از 1.5 ميليگرم در روز ) را داشتند نسبت به آنهايي که کمترين مصرف ايزوفلاون در روز را داشتند ( 0.3 ميليگرم در روز )، 21 درصد کمتر بوده است!
بيشترين تاثير کاهش مرگ و مير زناني بود که گيرنده هورموني آنها منفي بود و داروي کنترل هورموني دريافت نمي کردند. در مقابل، در بيماراني که گيرنده هورموني آنها مثبت بود و تحت درمان داروي هورموني بودند،تغييري در ميزان مرگ و مير بدنبال مصرف سويا مشاهده نشد.
بطور خلاصه مي توان گفت که سويا در افراد سالم اثر پيشگيري از بروز سرطان پستان، و در مبتلايان سرطان پستان با گيرنده هورموني منفي و کساني که درمان هورموني نمي شوند، اثر کاهش مرگ و مير داشته و مصرف آن توصيه مي شود. تنها مبتلايان به سرطان پستان با گيرنده هورموني مثبت از مصرف سويا نفعي نمي برند.
منبع خبر: http://www.medscape.com/viewarticle/876715
لينک مطالب مرتبط:
سرطان پستان و درمان آن
راديوتراپي چيست؟
عوارض شيمي درماني
متخصص و مرکز شيمي درماني در مشهد
شيميدرماني و راديوتراپي، تفکيک يا ادغام؟
توصيههاي عمومي حين درمان سرطان
عوارض شيمي درماني و درمان آنها
تغذيه در بيمار تحت شيمي درماني