سرطان کولون سومين سرطان شايع در امريکا است.
مطالعات در گذشته از امکان تاثير اومگا-3 بر سرکوب رشد سلولهاي سرطاني حکايت داشتند.
در مطالعه اي بر روي 121700 زن و 51529 مرد در امريکا در طول مدت زماني طولاني تعداد 1659 نفر از آنها مبتلا به سرطان کولون شدند.
مشخص شد که در بين اين مبتلايان، افرادي که رژيم غذايي آنها حاوي امگا-3 بيشتر و عمدتا ماهي بود مرگ و مير ناشي از سرطان کولون کمتري داشتند.
مبتلايان به سرطان کولون که روزانه کمتر از 0.1 گرم امگا-3 در غذايشان داشتند 41% مرگ بيشتري نسبت به گروه با رژيم امگا-3 بيش از 0.3 گرم داشتند.
همچنين گروهي که افرادي که روغن ماهي بيشتري در رژيم غذايي خود داشتند فعاليت بدني بيشتري داشتند، تمايل به مصرف مولتي ويتامين و ويتامين D و الکل و فيبر بيشتري داشتند و کمتر سيگار مي کشيدند.

امگا-3 بيشتر در ماهيهاي چربتر مانند قزل آلا، ماهي تون، ماهي ماکرل و بلوفيش موجود است. انجمن قلب امريکا نيز مصرف حداقل 2 بار در هفته از اين ماهيها را توصيه ميکند.
محققين اين مطالعه همچنين اظهار داشتند که از آنجا که مصرف موادي مانند ويتامين D در کاهش ريسک مرگ و مير سرطان کولون موثر است ممکن است اين تاثير امگا-3 ناشي از مصرف ويتامين D بيشتر در کساني باشد که ماهي بيشتري مصرف ميکنند.
تا انجام تحقيقات بيشتر در اين زمينه توصيه ما مصرف حداقل 2 وعده غذايي ماهي به همه افراد سالم و بيماران مبتلا به انواع سرطانهاست.
لينک خبر
مطالب مرتبط:
متخصص و مرکز درمان سرطان در مشهد
شيميدرماني و راديوتراپي، تفکيک يا ادغام؟