قرص کپسايتابين Capecitabine
- قرص به شکل 500 ميليگرمي موجود است. بسته به شرکت سازنده به اسامي زلودا ( Xeloda ) يا اسلودا ( Osloda ) شناخته مي شود.
- قرص بايد در محيط خنک ( کمتر از 25 درجه سانتيگراد ) نگهداري شود.
- مصرف اين دارو در دوره بارداري و شيردهي ممنوع است.
- در افراد با سابقه حساسيت به داروي 5FU يا کمبود آنزيم DPD ممنوع است.
- قرص بايد نيم ساعت بعد از وعده غذايي و با يک ليوان پر آب ميل شود.
- مصرف همزمان بسياري از داروها مانند وارفارين، آلومينيوم ام جي، فني تويين، سايمتيدين، مترونيدازول، مورفين، رابپرازول مي تواند خطرناک باشد. حتما همه داروهاي مورد استفاده خود را به اطلاع پزشک معالج برسانيد.
- مصرف قرص ويتامين B6 ( 50 ميليگرم هر 12 ساعت ) جهت پيشگيري از يکي از عوارض داروي کپسايتابين توصيه مي شود.
- استفاده از کپسايتابين در کساني که سابقه بيماري قلبي دارند محدوديتهايي دارد که لازم است در اين مورد پيش از آغاز درمان با متخصص قلب و عروق مشاوره شود.
- يکي از عوارض نسبتا شايع کپسايتابين، قرمزي و پوسته ريزي پوست کف دستها و پاها است. چرب و مرطوب نگه داشتن پوست در دوره درمان، تا حدي در پيشگيري از بروز اين عارضه موثر است. بروز اين عارضه را حتما به پزشک معالج اطلاع دهيد.
- چنانچه مصرف کپسايتابين منجر به بروز تهوع شود، مي توان از قرص ضدتهوع طبق دستور پزشک يکساعت قبل از مصرف کپسايتابين استفاده کرد.
- در صورت تجويز دارو به صورت همزمان با پرتودرماني ( راديوتراپي )، در روزهاي استراحت پرتودرماني مصرف قرص کپسايتابين را در ساعت مشابه روزهاي قبلي ادامه دهيد.
- با توجه به تاثير دارو بر عملکرد کبد، کليه و مغز استخوان، لازم است آزمايش خون دوره اي انجام شود.
- در صورتي که هريک از اين علايم براي شما تظاهر کرد حتما در اسرع وقت با پزشک معالج مشورت کنيد: تب، خونريزي، خونمردگي پوستي، سرفه و تنگي نفس، اسهال شديد، درد قفسه سينه، يبوست طولاني، تهوع و استفراغ شديد
|